Competitie: WK
Speeldag: Kwart Finales
Stadion: Fisht Olympic Stadium

Russische muur dan tóch gesloopt, na alweer een treurig schouwspel inclusief loterij

Thuislans Rusland en Kroatië hebben er alweer een nagelbijter van een avond van gemaakt. Na 120 minuten moesten strafschoppen het verschil maken tussen beide teams.

Zowel voor Kroatië als voor Rusland zou een halve finale op een WK mogelijk onverhoopt zijn. Bovendien weten beide teams dat ze tegen Engeland echt niet kansloos zouden zijn. Het zorgde voor flink wat nervositeit bij beide ploegen.

In de opstelling niet meteen veel verrassingen van beide coaches, al posteerde de Russische bondscoach wel Cheryshev tussen de lijnen. Die zou bedanken voor het vertrouwen met een heerlijk doelpunt na een knap opgezette actie.

Nog voor de rest was echter alles te herdoen, want Kramaric kon nog voor de rust makkelijk de 1-1 tegen de netten krijgen. Meteen ook de ruststand na een matige eerste 45 minuten, al was het spel wel opener dan in sommige andere wedstrijden de voorbije week.

De tweede helft was zo mogelijk nog zwakker dan de eerste, waardoor het een langgerekte geeuw richting verlengingen werd. Het belang van stilstaande fasen werd daarin nogmaals absoluut duidelijk gemaakt. Eerst door Vida, die voor de verlossing leek te zorgen met de kop na een hoekschop.

Uiteindelijk was het echter Mario Fernandes die helemaal ongedekt de 2-2 kon binnenkoppen na een vrije trap. En dus kregen we alsnog strafschoppen, een nieuwe zenuwslag voor beide teams dat ze ook al in de achtste finales hadden meegemaakt.

Daarin misten de Russen twee keer en Kroatië maar een keertje. Meteen voldoende voor Kroatië om zich te plaatsen voor de halve finales tegen Engeland. Het thuisland ligt eruit na een al bij al prima toernooi in eigen land.