De keeper van het toernooi is bekend! "Ik voelde me superieur"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Kazan
| 0 reacties
De keeper van het toernooi is bekend! "Ik voelde me superieur"
Foto: © photonews

Jean-Marie Pfaff heeft voor ons een opvolger gevonden. Thibaut Courtois heeft na zijn match tegen Brazilië de prijs van 'Beste keeper ter wereld' verdiend. We zullen zien of we gelijk krijgen.

Geweldig was hij. Zoveel werk had Courtois nog niet gehad dit toernooi, maar hij deed alles vlekkeloos. "Na die moeilijke bal die ik uit de hoek ging halen voelde ik me goed. Ik zat goed in de match en dan heb ik een gevoel van: 'Ik laat niks meer door'", zei hij over zijn tweede helft. 

"Ik heb veel werk gehad ja, maar het gevoel dat je dan hebt als je wint, is nog zoveel beter. Ik vond dat we 'een dikke match' speelden. Iedereen was top. De adrenaline raasde door mijn lijf nadat ik die bal pakte. Ik ging die 20 minuten niks meer binnen laten. Ik voelde me superieur", zei hij zonder valse bescheidenheid. "Vandaag was het geluk vanaf het begin met ons (bal tegen de paal) en niet met hen."

Collectieve prijs

Zelfvertrouwen, een goeie kwaliteit voor een doelman. "Of ik beste keeper van het WK moet worden? Tuurlijk, maar we zullen wel zien. Met collectieve prijzen komen individuele. Nu is het Frankrijk, maar we moeten geen schrik hebben. Ik ben er klaar voor!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties