WK-preview: The Three Lions zijn klaar om te brullen tegen Zweedse verrassing - Gastland Rusland wil opnieuw stunten tegen rechterfavoriet Kroatië

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
WK-preview: The Three Lions zijn klaar om te brullen tegen Zweedse verrassing - Gastland Rusland wil opnieuw stunten tegen rechterfavoriet Kroatië
Foto: © SC

Nu de Rode Duivels zich op onwaarschijnlijke wijze verzekerd hebben van de halve finale, kunt u lekker achterover hangen en de potentiële tegenstanders voor de finale inspecteren. Zaterdag komt de hele rechtertabelhelft in actie.

Zweden – Engeland (16u)

‘It’s coming home!’ De Engelsen geloven er echt wel in nadat ze in de thriller tegen Colombia het penaltyspook verjaagden. Het zal nu wel iets sneller en creatiever moeten verlopen als ze de torenhoge verwachtingen effectief willen inlossen.

Zweden is echter geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Niemand gaf ze kans op progressie in een groep met Duitsland en Mexico, maar die twee toplanden zijn nu wel uitgeschakeld en de Scandinaviërs staan knap in de kwartfinale. Met een strakke organisatie en duidelijk spelplan zijn ze al in elke wedstrijd een moeilijk te bekampen tegenstander gebleken.

Rusland – Kroatië (20u)

Ook de organisator heeft vriend en vijand al verrast. Zeker de uitschakeling van Spanje zag niemand aankomen en nu hoopt Rusland hetzelfde te doen met Kroatië.

Na een bijzonder sterke groepsronde zaten er tegen Denemarken scheurtjes in het pantser en kwamen de Kroaten nog met de schrik vrij in een zinderende penaltyreeks. Aan middenveldheersers Modric en Rakitic om deze kwartfinale terug naar hun hand te zetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties