Michel Preud'homme staat voorlopig op eenzame hoogte, maar... "Courtois mag me opvolgen als beste doelman van het WK"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Michel Preud'homme staat voorlopig op eenzame hoogte, maar... "Courtois mag me opvolgen als beste doelman van het WK"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thibaut Courtois kan zich los van de geweldige teamprestatie in een illuster rijtje van Belgische topdoelmannen op WK's spelen. Tot dusver is Michel Preud'homme de enige ooit die een individuele prijs ontving, maar hij wil zijn status gerust delen.

"Zijn prestatie was top - net als die van alle Duivels. Thibaut was aanwezig met zijn talent en kwaliteiten", begint Standard-coach en voormalige topdoelman Michel Preud’homme in Het Laatste Nieuws.

Op het WK van 1994 werd Preud'homme als enige Belg ooit verkozen tot beste doelman van het toernooi  en kreeg hij de Lev Yashin-trofee mee naar huis, tegenwoordig de Golden Glove.  (Jean-Marie Pfaff haalde op het WK van 1986 wel het All-Star Team, maar toen bestond er nog geen individuele prijs, red.).

Waardige opvolger

"Of hij me overtroffen heeft na mijn wedstrijd tegen Nederland in 1994? Je kan het niet vergelijken", aldus Predu'homme. "Maar wat wel is: je moet af en toe dat tikkeltje geluk hebben. Ik weet nog dat ik een bal van Bergkamp - die in de winkelhaak ging - devieerde tegen de lat waardoor die terug in het spel kwam. Bij Thibaut was er ook zo’n fase tegen Brazilië. Maar dat heb je als je in topvorm bent."

"Hij is de beste doelman van het WK. Hopelijk volgt hij me als Belg op als winnaar van de Lev Yashin-trofee. Hij heeft me niet verrast, hij heeft bevestigd wat we al langer van hem wisten. Impeccable."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties