Engelse analisten hopen dat ze 'Big Rom' niet ontmoeten in de finale: "Lukaku is té, eigenlijk zou hij bijna niet mogen spelen tegen die gasten"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Engelse analisten hopen dat ze 'Big Rom' niet ontmoeten in de finale: "Lukaku is té, eigenlijk zou hij bijna niet mogen spelen tegen die gasten"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku mag dan wel niet gescoord hebben tegen Japan of Brazilië, toch was hij niet weg te denken uit die matchen. Met zijn slimme looplijnen en constante druk op de defensie is hij één van de grootste offensieve gevaren op het WK. Dat hebben ze in Engeland ook wel door.

Het is natuurlijk nog veel te voorbarig, maar hier en daar wordt het toch al luidop gezegd... Na de reservewedstrijd die Engeland en België liefst zouden proberen verliezen, kunnen de grote jongens in de finale een rematch spelen met de wereldbeker op het spel.

De Engelse analisten van BBC huiveren al bij de gedachte om tegen Lukaku uit te komen. "Het is precies een potje voetbal op de speelplaats", vindt Rio Ferdinand. "Waarbij een 16-jarige tegen een hoop 11-jarigen komt te staan. Hij is gewoon te groot en te sterk voor iedereen. Eigenlijk zou hij bijna niet mogen spelen tegen die gasten."

"Ik ben enorm onder de indruk van Lukaku", ging Alan Shearer erin mee. "Snelheid, kracht, macht, talent, techniek, andere spelers betrekken… En dat alles terwijl hij een rol moet spelen die hij niet gewoon is. En als hij de bal in de open ruimte krijgt, pak je hem gewoon niet meer terug. Hij is té snel en té sterk. Als hij ook gescoord had, had hij een perfecte wedstrijd gespeeld", sprak de legendarische ex-spits.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties