De Bruyne over zijn rol hoger of lager op het veld en Martinez die vond dat hij oneerlijk werd behandeld

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Sint-Petersburg
| 0 reacties
De Bruyne over zijn rol hoger of lager op het veld en Martinez die vond dat hij oneerlijk werd behandeld
Foto: © photonews

'King Kev' schitterde tegen Brazilië. Niet toevallig toen hij een rij hoger mocht gaan spelen. Maar waar is hij nu het belangrijkste voor de ploeg? Hoger of lager op het veld. Coach en speler gaven hun mening over zijn rol.

De Bruyne doet wat hij moet doen. Al liet zijn "het zal tijd worden" op de vraag dat hij eindelijk belangrijk was anders uitschijnen. Maar net als heel de ploeg is hij enkel gefocust op het winnen van het WK.

"Mijn rol verandert de hele tijd. Ik moet kansen creëren voor anderen, voor de aanvallers, zodat ze het verschil kunnen maken. Ik speelde iets meer naar voor tegen Brazilië, maar dat is omdat we op de counter wilden spelen. Dat kan morgen anders zijn", aldus King Kev himself.

Hij kan overal spelen, behalve als doelman kan hij overal excelleren

Roberto Martinez ging er iets dieper op in. Hij vond het trouwens onrechtvaardig hoe De Bruyne zijn rol werd afgeschilderd. "Voor Brazilië werd Kevin De Bruyne oneerlijk behandeld. Zijn rol was daarvoor misschien niet zo aantrekkelijk om te zien."

"Maar Kevin De Bruyne is de moderne spelmaker. Sommigen stoppen het spel. Soms gaat hij sneller dan je kan zien. Als hij meer vooruit speelt, dan zie je hoe aantrekkelijk hij speelt. Maar wij appreciëren hem in elke rol. Hij kan overal spelen, behalve als doelman kan hij overal excelleren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties