Rode Duivels mogen opgelucht ademhalen: Spanje heeft nieuwe bondscoach bekendgemaakt

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Rode Duivels mogen opgelucht ademhalen: Spanje heeft nieuwe bondscoach bekendgemaakt
Foto: © photonews

Spanje was volop op zoek naar een nieuwe bondscoach. Vorige week werd Roberto Martinez duchtig aan La Roja gelinkt, nu hebben ze hun nieuwkomer beet.

Zoals verwacht werd Luis Enrique voorgesteld vanuit de Spaanse voetbalbond via de sociale media. Het nieuws is daarmee dus officieel.

De Belgische bondscoach kreeg de vraag ook voorgeschoteld daags voor de kwartfinale tegen Brazilië. Zoals we de Catalaan kennen, draaide hij slim om de hete brij.

Niet Martinez, maar wel Luis Enrique is de topfavoriet van de Spaanse federatie, meldt Marca. Zonder verrassingen zal voorzitter Luis Rubiales de oefenmeester maandag op een vergadering op het hoofdkantoor van Las Rozas voorstellen aan de Raad van Bestuur.

Ook andere kandidaten als Quique Sanchez Flores, Michel, Roberto Martinez en Victor Sanchez del Amo werden genoemd, maar de preses van de Spaanse federatie trekt de kaart van Enrique.

Contract voor 2 jaar

De ex-coach van FC Barcelona kan een contract voor twee jaar ondertekenen, en voldoet aan de verwachtingen. Hij is een Spanjaard, heeft geen lopende verbintenis, heeft internationale ervaring en is het gewend om met topspelers aan de slag te gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties