Bart Verhaeghe heeft speciale boodschap voor héél België en doet forse ontboezeming: "We hebben dat tegen niemand gezegd"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
Bart Verhaeghe heeft speciale boodschap voor héél België en doet forse ontboezeming: "We hebben dat tegen niemand gezegd"
Foto: © photonews

Hoe hoog zou de hartslag van Bart Verhaeghe vanavond zijn? De sterke man van de KBVB zit in Rusland op de eerste rij om de Rode Duivels mee naar de wereldtitel te gidsen en had voor de aftrap nog een bijzondere boodschap voor alle landgenoten.

De stress giert door de kelen in ons land, maar hoe zit dat in Rusland zelf bij de spelers en de entourage? "Er is heel veel kalmte en rust. De spelers zijn enorm gefocust en er is veel goesting en mentale en fysieke frisheid. Dat komt ook weer de staf toe door de goeie voorbereiding om de spelers fris te houden", aldus de KBVB-ondervoorzitter. 

Project

"De spelers staan met twee voeten op de grond, maar hebben toch die gezonde ambitie en dat is misschien atypisch voor België, om te durven dromen. Wij zijn twee jaar geleden begonnen aan een project om wereldkampioen te worden, maar we hebben dat tegen niemand gezegd want als je dat zegt in België kom je boven het maaiveld uit en dan schieten ze jou af", meent Verhaeghe bij Ruben Van Gucht. 

"Dat betreur ik zo. Ik wil eigenlijk iets zeggen de hele natie en aan het hele land. Kom allemaal boven het maaiveld uit, wat je ook bent of doet. Of je nu een muzikant, dokter of verpleegkundige bent. Durf te excelleren, durf de beste te zijn. Dat brengt geluk en blijheid in heel de samenleving en in jouw gezin. Dat willen we met deze Rode Duivels doen en ze hebben dat begrepen. De spelers zijn vrolijk en blij om hier te staan. Ik verwacht dan ook een goeie prestatie."

Stort €50 en speel met €150