Broedt Martinez op een nieuw tactisch plannetje? "Intelligentie is belangrijk"

Manuel Gonzalez Johan Walckiers
Manuel Gonzalez en Johan Walckiers vanuit Sint-Petersburg
| 0 reacties
Broedt Martinez op een nieuw tactisch plannetje? "Intelligentie is belangrijk"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roberto Martinez was ontspannen in Sint-Petersburg een dag voor de wedstrijd. Een halve finale op het WK, het doet nochtans wat met een mens. Maar de match tegen Brazilië heeft hem duidelijk gerustgesteld.

Kevin De Bruyne gaf het op de persconferentie al aan dat er ook in aanloop naar Frankrijk niet veel tijd was om tactisch bij te sturen: "We hebben maar één echte training gehad om een en ander te proberen. Maar het was op een rustige manier, we hebben wel wat getraind op tactische dingen ja", klonk het bij hem.

Plan?

Dus toch een nieuw plan van Martinez? Tegen Brazilië was één training (volgens de ene een kwartier, volgens de andere drie kwartier) hameren voldoende om alles tot in de puntjes uit te voeren. "De intelligentie van mijn spelers is cruciaal."

"Dat maakt dat we ons kunnen aanpassen, ook tijdens een match. We zijn zo'n team geworden, waardoor individuele kwaliteiten een match kunnen beslissen." Of hoe iedereen tegenwoordig zo hard werkt voor elkaar, dat iedereen kan flitsen. En nu op naar Frankrijk ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties