In Vlaamse (kust)gemeente houden ze hun hart vast voor match Rode Duivels en daar is gegronde reden voor
Glenn Bogaert
Glenn Bogaert

In Koksijde houden ze hun hart vast voor match Rode Duivels en daar is gegronde reden voor

In Vlaamse (kust)gemeente houden ze hun hart vast voor match Rode Duivels en daar is gegronde reden voor
Foto: © photonews

In heel wat Vlaamse steden en gemeenten zullen de grote WK-schermen vanavond weer heel wat enthousiaste en dromende voetbalfans lokken en ook in Koksijde worden de supporters niet vergeten. Alleen zou het aan zee weleens flink uit de hand kunnen lopen...

En daar is een gegronde reden voor want de Vlaamse kustgemeente kan net als De Panne - gezien de westelijke ligging nabij Frankrijk - rekenen op heel wat Franse toeristen en bezoekers. En dus worden de vingers gekruist voor een incidentloze avond. Al zijn de voortekenen niet bepaald gunstig. 

Vorige week vrijdag waren er aan het Theaterplein namelijk al problemen tijdens België-Brazilië. De ordediensten moesten dan ook alles uit de kast halen om verschillende knokpartijen in de kiem te smoren. Het begon met Bengaals vuur in de tribune aan het reuzescherm in de Zeelaan, maar de boel liep pas echt uit de hand door vechtpartijen met in de hoofdrol inwoners van Koksijde, toeristen én Fransen. 

Boel op scherp

En laatstgenoemde groep zal vanavond natuurlijk ook flink vertegenwoordigd zijn nu de Rode Duivels het opnemen tegen de buren uit Frankrijk. Enkele uren voor de match worden er al heel wat blauwe truitjes van 'Les Bleus' gespot. En niet iedereen zakt naar het groot scherm af met de beste bedoelingen. In Koksijde staan ze dan ook op scherp voor het voetbalgebeuren van vanavond.

"Omdat we heel veel supporters verwachten, zijn er extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo worden er maximum 4.000 toeschouwers toegelaten. De ‘deuren’ van de Duivelse put gaan open om 18 uur en gaan om 20 uur weer dicht. We roepen de supporters dus op om tijdig te komen", klinkt het bij de gemeente Koksijde. 

Stort €50 en speel met €150