Nederlandse (wieler)journalist wijdt column aan onze Rode Duivels: "Tot voor kort lachten we met de Belgen als het over sport ging"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
Nederlandse (wieler)journalist wijdt column aan onze Rode Duivels: "Tot voor kort lachten we met de Belgen als het over sport ging"
Foto: © photonews

Het kan verkeren, nietwaar? Nederland dat niet eens op het WK aanwezig is en de kleine Belgen die zomaar ineens de halve finales bereiken. Zorgt dat voor jaloezie bij onze noorderburen? Ja, zo geeft Thijs Zonneveld toe.

De Nederlandse wielerjournalist, die we vooral ook kennen als columnist voor de Nederlandse krant Algemeen Dagblad, wijdt zowaar een van zijn mooie pennenvruchten aan onze Rode Duivels én hij doet dat ook nog eens in het "Vlaams". 

Niet om aan te gluren

"En tis waar: tot voor kort lachten we om den Belgen als ’t om sport ging. Jawadde, die Rode Duivels waren nie om aan te gluren. Altijd met tien man in den eigen zestien, smekend om een verdwaald balletje dat binnen zou vallen uit een snelle omschakeling. En dan heel ambetant de match uit proberen te doen met tijdrekken en nóg een verdediger erop", klinkt het bij AD.nl

"We zullen ’t nie ontkennen. We zijn zjaloes. En wel meer dan een klein bitje. Dzju toch. Een halve finale op ’t WK en een gele trui en da op één enkele dag. Wannenluxe Maar hoe zjaloes we ook zijn: tis u gegund. Omdat we u graag zien, omdat we u veel te veel hebben geplaagd, omdat u ’t heeft verdiend. België, lief België, vandaag is ’t voor u."

Stort €50 en speel met €150