Tegen Brazilië klopte tactisch plan als een bus en ook tegen Frankrijk hebben we een (mysterieus) strijdplan

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
Tegen Brazilië klopte tactisch plan als een bus en ook tegen Frankrijk hebben we een (mysterieus) strijdplan
Foto: © photonews

Roberto Martínez was al van lang voor het WK bezig met een strijdplan om de Brazilianen te vloeren, maar hebben we ook een tactisch meesterplan om Frankrijk te ontmantelen? Toch wel, zo blijkt.

En het lijkt dan ook geen toeval dat uitgerekend Mousa Dembélé in de ploeg komt om de schorsing van Thomas Meunier op te vangen: "Of het een verrassende keuze is? Ik wist al een paar dagen dat we het anders gingen doen", aldus ondervoorzitter van de voetbalbond Bart Verhaeghe.

Lastiger dan Brazilië

"Volgens ons is Frankrijk een moeilijker team dan Brazilië. Meer gestructureerd, zeer goed georganiseerd en met een defensieve coach. We weten dat deze match lastiger wordt dan de kwartfinale. Veel meer ga ik niet verklappen. Of we een soort strijdplan hebben? Ja, eentje dat jullie nog niet kennen en het zal ook niet zo zijn zoals velen denken", aldus de mysterieuze KBVB-topman bij Sporza.  

"Er zal nóg anders gevoetbald worden en dat maakt het interessant. Of het gaat kloppen, dat zullen we nog moeten zien. We hopen het in ieder geval. Dat zal natuurlijk ook afhangen van hoe de Fransen gaan reageren op hoe wij gaan staan. Het kan uiteraard ook snel veranderen in de match en dan kan het zijn dat er weer tactisch geschoven wordt."

Stort €50 en speel met €150