Vincent Kompany met opgeheven hoofd: "We weten dat we niet verloren hebben van een team dat beter is"

Johan Walckiers
Johan Walckiers en Redactie vanuit Rusland
Vincent Kompany met opgeheven hoofd: "We weten dat we niet verloren hebben van een team dat beter is"
Foto: © photonews

Een geboren leider en kat met negen levens als Vincent Kompany krijg je niet klein. Ook naast de finale van een WK grijpen, is iets dat onze 32-jarige steunpilaar in de defensie kan relativeren. Al is hij uiteraard ook best ontgoocheld want zo'n kans...

"Het is inderdaad een ontgoocheling dat we net een halve finale op het WK verloren hebben, maar we weten dat we niet verloren hebben van een team dat beter is. We slikken een tegengoal op een stilstaande fase, dat kan gebeuren op dit toernooi. We weten dat niemand beter is dan onze ploeg", aldus een gedecideerde Kompany. 

"Vier jaar geleden hadden we in onze kwartfinale tegen Argentinië geen controle, vandaag hebben we echter gedomineerd en een hele match de controle gehad. Op einde hadden zij wel een paar counters, maar zelfs bij een 1-0 voorsprong voor ons zou dat het geval geweest zijn", meent het boegbeeld van Manchester City. "Het is een kwestie van details, maar wij respecteren wat zij gedaa hebben. Frankrijk heeft gewonnen en daar hebben we respect voor, proficiat. Het leven gaat voort, nu moeten we vechten voor die derde plaats. Dat is uiteindelijk ook historisch voor België. Ik heb er zin in, maar het zal moeilijk worden om ons op te laden. Al zijn we natuurlijk profspelers, we moeten dus klaar zijn voor die match."


 

Stort €50 en speel met €150