Ze bestaan, de Fransen die hun geld inzetten op de Rode Duivels: "Met mijn hart hoop ik Frankrijk, maar uit journalistieke overtuiging zeg ik België"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Ze bestaan, de Fransen die hun geld inzetten op de Rode Duivels: "Met mijn hart hoop ik Frankrijk, maar uit journalistieke overtuiging zeg ik België"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

U hebt er ongetwijfeld al tegengekomen in de voorbije dagen of misschien bent u er zelf zo eentje: een Belg die verwacht dat Frankrijk zal winnen. Omgekeerd zijn er evengoed Fransen genoeg die in onze Rode Duivels geloven.

In aanloop naar de finale avant-la-lettre vroeg Het Laatste Nieuws een pronostiek aan tien Franse journalisten en daarvan zetten er twee hun geld toch in op België.

Eén doelpuntje verschil

Loïc Briley van RMC Sport gaat voor 2-3. "Voor mij is er geen favoriet. De twee ploegen zijn zeer sterk aan elkaar gewaagd. België en Frankrijk kunnen allebei zonder problemen wereldkampioen worden. Het zal van de details afhangen. Ik denk dat de sterren die het best in vorm zijn, het verschil zullen maken. Bij Frankrijk moeten Mbappé en Griezmann het doen, voor België Hazard en De Bruyne. Maar als ik toch moet kiezen, zeg ik dat België wint met 2-3."

Commentator Baptiste Vendroux van BeIN Sports gaat dan weer voor 1-2. "Mijn hart is Frans en ik hoop dat Frankrijk wint. Maar als ik spreek uit mijn journalistieke overtuiging, zal het België worden. Ik volg het team nu al het hele toernooi en ik vind ze goed tot heel goed spelen. Tegen Panama was er wat kritiek, maar daar deden ze toch gewoon wat ze moesten doen: in een moeilijke eerste wedstrijd op het WK gewoon winnen met 3-0. Neen, België wint. En het heeft ook wat met mijn persoon te maken: dan kan ik de finale live zien en van commentaar voorzien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties