Vandenbempt schrok na de nederlaag tegen Frankrijk van Rode Duivel: "Zo heb ik hem nog nooit gezien"
Redactie

Peter Vandenbempt schrok na de nederlaag tegen Frankrijk van Rode Duivel

Vandenbempt schrok na de nederlaag tegen Frankrijk van Rode Duivel: "Zo heb ik hem nog nooit gezien"
Foto: © photonews

De Rode Duivels zagen dinsdagavond hun WK-droom uit elkaar spatten. Frankrijk trok in een evenwichtige partij het laken naar zich toe.

De ontgoocheling droop na het 1-0-verlies van de gezichten af. Dat zag ook Peter Vandenbempt. "De verslagenheid bij de Rode Duivels was onmetelijk groot. Ik heb Eden Hazard bij me in de studio gehad en dat is toch iemand die altijd vrolijk is en een nederlaag snel kan relativeren", opent de radiocommentator bij Sporza.

"Twee jaar geleden op het EK in Frankrijk zei hij nog: "La vie continue." Maar nu zat hij er heel verslagen bij, zo heb ik hem nog nooit gezien. Dat was eigenlijk bij de hele groep zo. Je kon het afleiden uit het chagrijn, als ik het zo mag noemen, waarmee Thibaut Courtois reageerde na de wedstrijd. Hij noemde het Franse voetbal afbraakvoetbal."

Gigantische kater

Na de fantastische momenten tegen Japan en Brazilië volgde nu een opdoffer van formaat. "Ze hebben allemaal een gigantische kater opgelopen gisteren, precies omdat het geloof zo groot was dat ze gesterkt uit de wedstrijden tegen Japan en Brazilië waren gekomen. Ze geloofden dat ze op de drempel van de voetbalhemel stonden. Als de deur dan op je neus dichtslaat, dan komt dat hard aan", aldus Vandenbempt.

Stort €50 en speel met €150