Rode Duivels willen zich in zevende WK-match tot beste generatie ooit kronen: "Deze spelersgroep heeft de lat hoger gelegd voor het Belgische voetbal"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Rode Duivels willen zich in zevende WK-match tot beste generatie ooit kronen: "Deze spelersgroep heeft de lat hoger gelegd voor het Belgische voetbal"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roberto Martinez had opnieuw een verrassend uitgekiend plan in elkaar gestoken tegen Frankrijk, maar één onoplettendheid op een corner was de genadeslag: geen finale. "Ik heb vooral een emotionele kater", reageert de bondscoach iets minder dan 24 uur later.

De ontgoocheling is duidelijk op het gezicht van Martinez af te lezen. "Niet alleen door het verlies, maar ook omdat we echt geloofden dat we het WK konden winnen", vertelt hij aan Sporza. En toch blijft de bondscoach tegelijkertijd strijdvaardig. 

"Deze spelersgroep heeft de lat hoger gelegd voor het Belgische voetbal", meent Martinez. "Het niveau van deze nationale ploeg is enorm gestegen. Dat moeten we vanaf nu proberen te tonen op elk groot toernooi waaraan we deelnemen in de toekomst. We moeten proberen om winnaars te worden."

We wilden voor het toernooi 7 wedstrijden spelen en die hebben we ook - Roberto Martinez

"We wilden voor het toernooi 7 wedstrijden spelen en die hebben we ook. Jammer genoeg is de finale daar niet bij. Toch moeten we ook onze laatste wedstrijd proberen te winnen. We moeten het toernooi goed proberen af te sluiten", onderstreept hij. Dat kan door de derde plaats zaterdag te pakken en écht de beste Belgische prestatie ooit op een WK te realiseren.

"We zijn heel gemotiveerd, dat kan ik je verzekeren. Elke WK-wedstrijd blijft speciaal, ook die voor de derde plaats." En met welke ploeg zal dat zijn? "Er is wat vermoeidheid, maar mentaal zijn mijn spelers nog heel fris. Als er wijzigingen komen, is dat enkel om de ploeg sterker te maken. Iedereen is klaar om zijn steentje bij te dragen", aldus Martinez.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties