Courtois spaarde zijn kritiek op 'antivoetbal' van Les Bleus niet, de reactie uit het Franse kamp is al even hard
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht

Thibaut Courtois spaarde zijn kritiek op 'antivoetbal' van Les Bleus niet, de reactie uit het Franse kamp is al even hard

Courtois spaarde zijn kritiek op 'antivoetbal' van Les Bleus niet, de reactie uit het Franse kamp is al even hard

Voor een doodeerlijke reactie vrij van clichés moest je dinsdagavond bij Thibaut Courtois zijn. De Belgische doelman wees op het antivoetbal van Frankrijk, de manier waarop ze ongezien diep terugzakten en de beslissingen van de ref. Dat schoot bij Raymond Domenech in het verkeerde keelgat.

Lees hier eerst de reactie van Thibaut Courtois.

De voormalige bondscoach en gelegenheidsanalist voor Europe 1 counterde hard op de uitspraken van Courtois. "Het zijn altijd dezelfde domme reacties van ploegen die verloren hebben", begon Domenech.

Domme reactie van verliezers

"Zij hebben niet gedaan wat ze moesten doen tegen een ploeg die op die manier speelt. Als je al ruimte moet beginnen laten opdat zij zouden kunnen scoren... Ik begrijp die houding niet."

Zij spelen de match voor de derde plaats. En wij spelen de finale

"Het is niet echt sportief om de tegenstander te bekritiseren wanneer je verloren hebt. Als je verliest, is het omdat je niet gedaan hebt wat je moest doen. Frankrijk heeft gedaan wat nodig was om de Belgen in bedwang te houden. Zij spelen de match voor de derde plaats. En wij spelen de finale", eindigde Domenech met een steek.

Stort €50 en speel met €150