Engelse pers haalt de superlatieven boven: "Engeland was het beste team op dit WK"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
Engelse pers haalt de superlatieven boven: "Engeland was het beste team op dit WK"
Foto: © photonews

In Engeland waren ze ervan overtuigd dat de wereldbeker naar huis zou komen, maar gisteravond volgde de ontnuchtering. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate struikelde over Kroatië en strandt dus à la de Rode Duivels in de halve finale. Maar in de pers zijn de commentaren ontzettend lovend.

En misschien ook een beetje overdreven lyrisch? Dat oordeel laten we alvast aan u over. "De ontgoocheling over het missen van een eerste WK-finale in 52 jaar zal pas goed doordringen als de spelers beseffen hoe groot deze gemiste kans is", klinkt het bij de BBC. "Engeland zal spijt hebben dat het niet optimaal geprofiteerd heeft van de controle die het had over de match. De toekomst oogt wel rooskleurig", klinkt het.

Band of brothers

"We hebben onszelf overtroffen op dit WK en een derde plaats zou een mooie troost zijn", luidt het dan weer in Daily Mail. "Deze prestatie is hoe dan ook geen toeval. Dit was geen accidentje en alleen maar profiteren van de makkelijke tabelhelft. Engeland was het beste team in Rusland. Niet op voetballend vlak of qua talent, maar wel qua teamgeest. Als band of brothers was Engeland fantastisch. Schaamte is dan ook nergens voor nodig."

Speciale zomer

Tot slot is er The Guardian: "Dit is een droom, een ervaring om nooit meer te vergeten. De prestatie van dit Engeland heeft onze reputatie hersteld. Laat de vlaggen dus hangen en drink nog een pintje. Blik met weemoed terug op die mooie momenten van Kaliningrad tot Moskou", klinkt het fier.  

"Engeland is boven zichzelf uitgestegen en heeft van deze zomer iets speciaals gemaakt. Het was lastig om te ontkomen aan al het enthousiasme en om niet mee te leven met onze leeuwen. Deze ploeg heeft het beter gedaan dan de vorige, meer getalenteerde generaties. Dankzij teamwork en mentaliteit, en dat is inspirerend!"Stort €50 en speel met €150