De hoop voor de toekomst van de Rode Duivels: "Ik ben heel blij met mijn WK, maar ik weet niet of ik speel tegen Engeland"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Moskou

Youri Tielemans is blij met wat hij dit WK kon laten zien

De hoop voor de toekomst van de Rode Duivels: "Ik ben heel blij met mijn WK, maar ik weet niet of ik speel tegen Engeland"

Voor Youri Tielemans was dit toernooi eigenlijk bedoeld als voorbereiding op de toekomst. Dat is hij immers nog steeds: de hoop voor de opvolging van de huidige generatie. "Ik ga mezelf geen punten geven voor dit toernooi", aldus de middenvelder.

Tielemans zal waarschijnlijk wel spelen tegen Engeland. "Ik ben heel blij van mijn WK, op persoonlijk en op collectief vlak. Ik was er toch klaar voor als de trainer beroep op me deed. Ik was heel fris na een lang seizoen. We hebben samen heel goed gespeeld, dat was ook het belangrijkste. Daardoor zijn we zover geraakt."

"Nee, ik zou niet ontgoocheld zijn als ik niet zou starten. De trainer zal de sterkst mogelijke ploeg opstellen, maar ik ben klaar. In de groep heeft de trainer nog niets gezegd."

Zijn leermomenten? Waar kan hij na dit toernooi op terugvallen? "Het was een ongelooflijke ervaring naar de rest van mijn carrière toe. Ik denk dat ik daar nog deugd van ga hebben in de rest van mijn carrière. Voor mij was de match tegen Brazilië iets dat ik altijd zal onthouden. Japan hoort er ook bij, gezien de mentaliteit dat we in die match toonden."

Stort €50 en speel met €150