"We hadden beter Benteke meegenomen, die in die match tegen Frankrijk nuttig had kunnen zijn"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
"We hadden beter Benteke meegenomen, die in die match tegen Frankrijk nuttig had kunnen zijn"
Foto: © photonews

Hoe mooi ons WK-parcours ook mag wezen, die pijnlijke nederlaag tegen Frankrijk in de halve finales zal toch nog een tijdje nazinderen. Hadden we het anders moeten aanpakken tegen die uitgekookte buren van ons? René Vandereycken meent alvast van wel.

"Tegen Frankrijk waren we goed, maar niet goed genoeg. Mijn voornaamste bedenking bij die match gaat terug naar wat ik voor het toernooi aangaf: we hadden beter Benteke meegenomen, die in die match nuttig had kunnen zijn en dan gekozen tussen Thorgan Hazard óf Adnan Januzaj", klinkt het in Het Nieuwsblad

De voormalige bondscoach wil het belang van die kleine finale ook niet overschatten: "Qua inschatting van de prestatie maakt de derde of de vierde plaats weinig uit. Voetbal is geen sport waarbij je op een podium staat. Je bent uitgeschakeld in de halve finales, zo simpel is het", aldus Vandereycken. 

Mexico '86 straffer

"Zuiver qua resultaat kan deze groep beter doen dan die van Mexico '86 door de kleine finale te winnen, maar persoonlijk schat ik de prestatie van '86 hoger in, omdat die groep minder sterk was. Deze generatie bestaat uit spelers die bij Europese topclubs spelen. Aangezien deze groep sterker is, wat als een compliment geldt, mag de verwachting hoger zijn. In Mexico waren de halve finales een verrassing."

Stort €50 en speel met €150