Doelman van het toernooi Thibaut Courtois laat zich uit over individuele prijs én geruchten over Real Madrid

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Doelman van het toernooi Thibaut Courtois laat zich uit over individuele prijs én geruchten over Real Madrid
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Brons en verkozen tot beste doelman van het WK. Thibaut Courtois heeft er een geslaagd avontuur in Rusland opzitten met de Rode Duivels.

Courtois werd dus verkozen tot beste keeper van het WK. Hij is de derde Belg die dat verwezenlijkt, na Pfaff en Preud'homme. "Ik ben heel trots", vertelde hij bij Villa Sporza. "Het is een geweldige prestatie. We hebben een heel mooi WK gehad. Al had ik liever de finale gespeeld dan een individuele prijs te krijgen."

Zondagnamiddag werden de Rode Duivels erg warm ontvangen in Brussel. "Ik was onder de indruk. Ik zag het niet als een verplichting, want we wisten dat het volk erg positief was. Maar op die manier... Die mensenzee was echt geweldig. Het feestje dat dankzij Eden op gang kwam, was heel mooi."

"Het feestje dat dankzij Eden op gang kwam, was heel mooi"

Als het over zijn mooiste moment gaat, denkt Courtois meteen aan de achtste finale en kwartfinale. "Het karakter dat we na de 2-0 achterstand tegen Japan getoond hebben, was super. En natuurlijk was er de match tegen Brazilië. Ik ben erg trots op die redding die ik in het slot nog deed", doelt de Limburger op het schot van Neymar. 

Tenslotte ging het ook nog over de toekomst van Courtois. De doelman van Chelsea wordt in verband gebracht met Real Madrid. "Er zijn heel wat mensen die er over praten, maar ik heb nog geen contact gehad met mijn manager", laat Courtois weten. "Maar alles wat over een transfer gaat, dat gaan we binnenkort allemaal bespreken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties