Transfer Deadline Day, dit jaar al op 9 augustus: spelers moeten zich stilaan haasten voor toptransfer naar de Premier League

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 9 reacties
Transfer Deadline Day, dit jaar al op 9 augustus: spelers moeten zich stilaan haasten voor toptransfer naar de Premier League
Foto: © photonews

De WK-gekte is voorbij, het nieuwe seizoen begint pas binnen een paar weken, maar sommige voetballers zullen niet veel aan hun korte vakantie hebben. Met name degenen die nog een toptransfer naar de Premier League willen versieren.

Een kleine reminder voor de mensen die het zouden vergeten zijn: in Engeland sluit de transfermarkt al op 9 augustus om 18 uur (Belgische tijd). De dag nadien openen Manchester United en Leicester City de competitie.

Concreet wil dat zeggen dat bijvoorbeeld Anthony Limbombe los van de Belgische regels ten laatste op die dag zijn transfer rond moet hebben. Omgekeerd heeft pakweg Thibaut Courtois wel nog langer de tijd om naar Spanje te trekken, maar dan moet Chelsea zijn vervanger wel daarvoor al halen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Ook in België?

In ons land blijft de deadline (voorlopig) op de laatste dag van augustus. Er is discussie over een vervroegde deadline vóór de aanvang van het seizoen, maar de Pro League wil enkel aanpassen als álle Europese clubs dat doen. Voorlopig is de vernieuwing enkel in Engeland en Italië doorgevoerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties