Sarri geeft plan om met Eden Hazard samen te werken nog niet op: "Hij speelt al op zo'n hoog niveau..."
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout

Chelsea-coach Sarri zou graag nog met Eden Hazard samenwerken

Sarri geeft plan om met Eden Hazard samen te werken nog niet op: "Hij speelt al op zo'n hoog niveau..."
Foto: © photonews

Voorlopig beschikt Maurizio Sarri nog altijd over twee Rode Duivels in zijn spelerskern. De mercato is natuurlijk nog lang niet ten einde. De nieuwe coach van Chelsea liet op zijn eerste persconferentie in Engeland verstaan dat hij maar al te graag nog wil samenwerken met Eden Hazard.

Speelt Eden Hazard ook het komende seizoen nog bij Chelsea? Ondanks alle verhalen over Real Madrid lijkt een transfer van Hazard veel minder concreet te zijn dan die van Thibaut Courtois. "De transferperiode verveelt mij", verrast Maurizio Sarri op zijn persconferentie. 

Zoals met Mertens?  

Eén ding is zeker: de Italiaan wil de kans om de aanvoerder van de Rode Duivels te trainen niet laten liggen. "Het is duidelijk dat we onze betere spelers willen behouden", bevestigt Sarri. "Hazard? Hij maakt deel uit van de twee of drie beste spelers in Europa. Ik zou dolgelukkig zijn om met hem te kunnen samenwerken."

Misschien kan Sarri Hazard nog beter maken zoals hij dat ook deed met Mertens. "Dat ligt toch anders. Hazard speelt al op zo'n hoog niveau...Het zal moeilijk zijn om hem te helpen te verbeteren, maar ik wil wel proberen om dat te bereiken."

Stort €50 en speel met €150