Thomas Vermaelen en concurrent bij Barcelona zitten in zelfde schuitje
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout

Thomas Vermaelen moet net als Yerry Mina wellicht opkrassen bij Barcelona

Thomas Vermaelen en concurrent bij Barcelona zitten in zelfde schuitje
Foto: © photonews

Thomas Vermaelen kende in de loop van het voorbije seizoen een sterke periode bij Barcelona toen hij door blessureleed in de basiself terecht kwam. Dat wil daarom niet zeggen dat de Belgische verdediger ook een toekomst heeft bij zijn huide club. Vermaelen lijkt op weg om Barça te verlaten.

Het was vooral eind 2017 dat Vermaelen lof oogste voor zijn goede prestaties nadat Barcelona met hem in de ploeg de clean sheets aaneen rijgde. In mei viel de Rode Duivel echter opnieuw geblesseerd uit. Hij geraakte wel fit tijdens het WK, maar speelde relatief weinig door de terugkeer van Vincent Kompany.

In balans met Mina

Zo geraakten ze ook in Barcelona niet overtuigd. Vermaelen leek in balans te liggen met de Colombiaan Yerry Mina. Eén van de twee zou blijven, maar onlangs plukte Barça de Fransman Lenglet weg bij Sevilla. Volgens Marca zijn de Blaugrana nu van plan om zowel Vermaelen als Mina van de hand te doen.

Voor Mina moet er na diens sterke WK wel twintig miljoen op tafel komen. Vermaelen wordt voorlopig nog niet gelinkt aan een andere ploeg.

Stort €50 en speel met €150