Nacer Chadli spreekt openlijk over zomertransfer: "Mijn makelaar heeft werk genoeg"
Florent Malice
Florent Malice

Nacer Chadli (West Brom) spreekt openlijk over zomertransfer

Nacer Chadli spreekt openlijk over zomertransfer: "Mijn makelaar heeft werk genoeg"

Nacer Chadli heeft misschien wel het moeilijkste seizoen uit zijn carrière op schitterende wijze kunnen afsluiten als dé Belgische verrassing op het WK. Een zomertransfer ligt in het verschiet...

Donderdag werd Nacer Chadli onthaald op het stadhuis van Luik om uitgeroepen te worden als ereburger (lees hier meer). De 28-jarige Rode Duivel maakte gebruik van de gelegenheid om een mogelijke zomertransfer toe te lichten.

"Op 6 augustus hervat ik de trainingen bij West Brom. Dan zien we wel", verklaarde hij tijdens de huldiging aan la Dernière Heure. Toch lijkt Chadli eerder aan een vertrek te denken, want de Championship met het gedegradeerde West Brom is toch iets beneden zijn peil.

"Die matchen op het WK zullen me wel helpen om een club te vinden. Ik ben momenteel nog op vakantie, maar mijn makelaar heeft werk genoeg", zei hij met de knipoog. 

Chadli heeft trouwens een degradatieclausule in zijn contract, waardoor hij voor een vast bedrag mag vertrekken: 19,5 miljoen euro. "Die prijs is vastgelegd vóór het WK en maar gelukkig ook, want anders zou WBA nu misschien de prijs nog proberen opdrijven. En als geen enkele club dat bedrag neerlegt, vertrek ik ook niet", sprak Chadli.

Stort €50 en speel met €150