Koning Filip laat zich inspireren door Rode Duivels voor 21 juli toespraak

Johan Walckiers
Johan Walckiers
Koning Filip laat zich inspireren door Rode Duivels voor 21 juli toespraak
Foto: © photonews

Koning Filip heeft zich ook laten inspireren door de Rode Duivels. Voor zijn speech voor de nationale feestdag heeft hij de nationale ploeg als voorbeeld genomen voor waar onze maatschappij moet naar streven.

De Duivels staan zo centraal in zijn toespraak. "Met hun geweldige prestatie tijdens de Wereldbeker Voetbal hebben de Rode Duivels het hele land begeesterd. Met hen, en allemaal samen, hebben wij onvergetelijke ogenblikken beleefd. Dit is één van die momenten in het leven van een land, waarbij het onderliggende gevoel van trots en het gevoel erbij te horen naar boven komen."

"Maar ook: ons nationale elftal heeft prachtig gestalte gegeven aan onze wapenspreuk: Eendracht maakt macht. Samen staan we sterk, in onze verscheidenheid, wanneer we onze talenten bundelen en een gemeenschappelijk ideaal nastreven."

"Natuurlijk is er het resultaat op zich. Maar wat het uitzonderlijke parcours van ons elftal ook zo mooi maakt, is de manier waarop.  Met hun faire spel, met respect voor de tegenstander – en de wijze waarop iedere speler zijn talent ten dienste heeft gesteld van eenzelfde doel: de eer van ons land."

Stort €50 en speel met €150