Waarom Anderlecht met heel wat minder dan 38 miljoen euro genoegen neemt

Waarom Anderlecht met heel wat minder dan 38 miljoen euro genoegen neemt
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

"Dendoncker weg? Ja, als er iemand 38 miljoen euro op tafel legt!" Het zijn de woorden van Herman Van Holsbeeck, de vorige manager van paars-wit, een jaar geleden. Toen hadden ze een bod van 25 miljoen van Monaco, maar mocht hij niet weg. En nu? Voor minder dan de helft.

En daar zijn verschillende redenen voor. Wolverhampton gaat een bedrag tussen de 13 en 15 miljoen euro op tafel leggen. Dendoncker zelf hengelt al 12 maanden naar een transfer en zou de motivatie niet kunnen opbrengen om nog een seizoen in België te voetballen. Daarnaast was hij - samen met Kara - de enige die de belofte had gekregen van Coucke en Devroe dat ze actief gingen meewerken aan een transfer.

Hem nu dwarsbomen was geen te best idee. Maar Coucke en Devroe hadden de transfer ook al ingecalculeerd in hun budget en hopen dat er meer geld op tafel zou komen, was een enorm risico. Dendoncker stond zelfs al eerder in de belangstelling van de Wolves, die toen 20 miljoen wilden bieden, maar dacht toen hoger te mogen mikken. Nu is de situatie ietwat anders...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties