? NBA-ster maakt traditioneel Congolees gerecht voor Lukaku, maar dat komt er even snel terug uit

? NBA-ster maakt traditioneel Congolees gerecht voor Lukaku, maar dat komt er even snel terug uit
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku is bevriend met enkele NBA-sterren. Hij vertoeft ook elke zomer in de VS voor zijn vakanties. Voor een reportage van Bleacher Report werd hij uitgenodigd door Serge Ibaka. NBA-speler bij de Toronto Raptors en net als hij een man met Congolese roots.

Ibaka kreeg de opdracht traditioneel Congolees te koken voor Lukaku. En op het menu stonden... kippenpoten. Het viel blijkbaar toch niet helemaal in de smaak bij de Rode Duivel, die na veel aandringen proefde en... zich richting badkamer moest haasten om de hap weer kwijt te geraken. "Vooral de nagels zullen krokant zijn", kondigde Ibaka vooraf aan.

Lukaku sprak ook over het voorbije WK: "We hebben ons verbeterd en verdienden beter. We zijn dit jaar misschien wel het beste team ter wereld. Nu moeten we nog een niveau hoger gaan spelen", aldus de spits.

En eigenlijk voelt hij zich meer Congolees dan Belg. "Ik heb een Belgisch paspoort, maar ik spreek Congolees in mijn huis. Ik luister naar Congolese muziek, ik eet Congolese gerechten. Op papier ben ik Belg, maar in de realiteit ben ik Congolees. Dat is wie ik ben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties