Rode Duivel Thibaut Courtois reageert na zijn eerste officiële wedstrijd in het shirt van Real Madrid

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Rode Duivel Thibaut Courtois reageert na zijn eerste officiële wedstrijd in het shirt van Real Madrid
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thibaut Courtois ruilde deze zomer Chelsea in voor Real Madrid. Zaterdagavond volgde voor de nationale nummer 1 het langverwachte debuut.

De Koninklijke klopte CD Leganés met 4-1. Courtois moest zich gewonnen geven op de penalty van Guido Carrillo. (zie onder) Na afloop stond de Limburger ook de pers te woord die massaal aanwezig was in Bernabeu.

"In het begin moest ik mijn plaats nog wat vinden", citeert Het Nieuwsblad Courtois. "Ik heb tenslotte anderhalve maand niet gespeeld. Meteen beginnen met een competitiewedstrijd in La Liga is niet simpel. Het is niet zo dat ik een vriendschappelijke wedstrijd had om mijn ploegmaats te leren kennen. Maar ik voelde me snel goed. Ik had niet veel werk maar wat ik moest doen heb ik gedaan. De penalty is jammer, maar dat is het leven."

De trainer is the boss

De voorbije twee wedstrijden stond Keylor Navas in doel bij Real. Behoudt Courtois nu zijn plaats na de interlandbreak? "We zijn met twee, zelfs drie goeie keepers. Natuurlijk wil ik niet het hele seizoen op de bank blijven maar alle keepers moeten er alles aan doen opdat de trainer het moeilijk heeft. De trainer is the boss, hij beslist. Het is normaal bij een topclub als Real Madrid dat er concurrentie is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties