Goeie raad voor Carrasco en Mertens: "Liefst in januari al naar een topclub"

Goeie raad voor Carrasco en Mertens: "Liefst in januari al naar een topclub"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sommige Rode Duivels hebben het niet makkelijk begin dit seizoen. Dries Mertens, de held van de voorbije twee seizoenen bij Napoli, zit bijvoorbeeld op de bank. Een ander probleem: Marc Degryse zag het niveau van Yannick Carrasco zienderogen dalen na zijn verhuis naar China.

Voor beide Duivels heeft hij een goeie raad. Carrasco moet zo snel mogelijk zijn koffers pakken. "In tegenstelling tot Witsel, aan wie je nooit kon zien dat hij in China voetbalde, had de overstap van Carrasco naar ginder wél gevolgen voor zijn prestaties", zegt hij in HLN.

"Kijk, het is simpel: ik ben overtuigd dat de beste Carrasco kan terugkomen, maar dan moet-ie dringend, liefst al in januari, naar een topclub in Europa. Het is stilaan vijf voor twaalf voor Carrasco."

Tweede spits

Mertens zit onder nieuwe coach Carlo Ancelotti dan weer op de bank. "Het makkelijkste is nu om met de vinger te wijzen naar Ancelotti. Maar ik kan begrijpen dat het niet voor de hand ligt om zomaar het voetbal van Sarri te kopiëren en om daarbij Mertens als diepe spits uit te spelen."

"Het spel van Sarri was speciaal, en de meeste trainers hebben toch een ander idee over wat een '9' hoort te zijn. Ik vrees dat Mertens zijn plaats moet zoeken elders in het systeem van Ancelotti. Als tweede spits, of zo."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties