Anderlecht-youngster en Belgisch belofteninternational Alexis Saelemaekers wil Rode Duivel achterna: "Eén van de beste ter wereld"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 16 reacties
Anderlecht-youngster en Belgisch belofteninternational Alexis Saelemaekers wil Rode Duivel achterna: "Eén van de beste ter wereld"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De derde plaats op het WK sprong ook bij de belofteninternationals in het oog. Zij hopen ooit de stap naar de hoofdmacht te maken.

De 19-jarige Alexis Saelemaekers werd door U21-coach Johan Walem voor het eerst opgeroepen. Een selectie die hij te danken heeft aan zijn sterke seizoensstart bij Anderlecht.

De vleugelverdediger wil groeien in zijn positie en heeft bij de Rode Duivels zijn grote voorbeeld rondlopen. "Thomas Meunier is een inspiratiebron voor mij. Hij speelde net als ik aanvankelijk op een offensievere positie. Nu is hij een van de beste rechtsbacks ter wereld."

"Thomas Meunier is een inspiratiebron voor mij. Hij speelde net als ik aanvankelijk op een offensievere positie."

"Ik hoor wel vaker dat op die positie mogelijkheden liggen om door te groeien, maar mijn eerste doel is me verder ontwikkelen in die rol, en mijn zwakke punten wegwerken."

Zijn positiespel in verdedigend opzicht kan beter, vindt Saelemaekers. "Dat is mijn zwakke punt. Ook Thomas Meunier heeft daar enorm aan gewerkt: leren omgaan met één-tegen-één situaties, de tegenstrever opvangen... Ik ben van plan om enkele tips te vragen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties