Martinez heeft uitstekend blessurenieuws, maar waarschuwt: "Tegen Kroatië was IJsland hier beter"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Martinez heeft uitstekend blessurenieuws, maar waarschuwt: "Tegen Kroatië was IJsland hier beter"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels maken zich op voor de allereerste groepswedstrijd in de gloednieuwe Nations League. De Belgen nemen het daarin op tegen IJsland, dat al een 6-0 nederlaag in Zwitserland opliep.

Dat is op zich al goed nieuws, maar Martinez had nog een opsteker mee. "Iedereen is fit. Ook Nacer Chadli heeft alles meegetraind", kon Het Nieuwsblad optekenen. Bij IJsland vielen de nieuwkomers -die er door wat blessures kwamen- toch wat door de mand. "De match op Zwitserland is geen goeie match om spelers te beoordelen nadat ze heel snel op 3-0 achter kwamen. Die nieuwe spelers bij IJsland kan je dus nog niet beoordelen."

Hij weet alvast wat de Rode Duivels moeten doen. "We moeten sterk beginnen, met tempo. En defensief moeten we sterk staan. Met een actie, in een paar seconden kunnen ze ons pijn doen. Concentratie in het verdedigen van de zestien wordt cruciaal. Turkije, Oekraïne en zelfs Kroatië verloor hier. IJsland was zelfs beter. Dat zegt iets."

Waken voor onderschatting

"De 6-0 van IJsland in Zwitserland heeft zijn context. Ik denk niet dat je er conclusies moet uit trekken. Ik verwacht een reactie op dat resultaat. IJsland thuis is heel anders, vol vertrouwen in wat ze doen en defensief een van de beste ploegen in Europa. Op de counter en stilstaande fases zijn ze heel gevaarlijk. IJsland is als een gewond dier. Dat is altijd gevaarlijk. Ik had liever gehad dat ze gewonnen hadden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League A

Nieuwste reacties