Bijna officieel: Rode Duivels grijpen opnieuw de macht, Johan Boskamp heeft ferme waarschuwing: "Stelde geen reet voor"

Bijna officieel: Rode Duivels grijpen opnieuw de macht, Johan Boskamp heeft ferme waarschuwing: "Stelde geen reet voor"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels mogen een nieuw feestje bouwen. Al is het enigszins bescheiden te houden, want wat stelt het voor?

De zeges in wedstrijden tegen Schotland en IJsland maken dat de Rode Duivels op nieuwe FIFA-wereldranglijst van donderdag 20 september wel degelijk opnieuw op nummer 1 zullen terechtkomen.

Op die plaats stonden we enkele jaren geleden ook al eens, nu nemen we het dus opnieuw over van Frankrijk - zij het met dank aan de punten na de komma. De Rode Duivels zelf gaven al aan liever eens een toernooi te winnen dan gewoon op nummer 1 te staan, maar het toont toch aan dat er heel wat kwaliteit in de rangen zit.

Het ging zo makkelijk ...

Al zit daar ook meteen een valkuil in? "Er zit zoveel kwaliteit in dit team", beseft ook Johan Boskamp in zijn analyse bij VTM. "Alles gaat zo makkelijk, dan ga je soms uit stand voetballen en zit er geen beweging meer in. Tegen IJsland zag je dat ook: als Eden Hazard de bal had, kwamen de IJslanders zelfs zonder bal niet meer terug."

"En dus was het soms ook wat slowmotion bij de Belgen ... Ze mogen dit niet gaan meenemen naar wedstrijden tegen de toplanden toe, want IJsland stelde geen reet voor en tegen toplanden zal het toch andere koek zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League A

Nieuwste reacties