Dendoncker speelt niet, broer/begeleider geeft meer uitleg: "Je mag dit niet te snel als een mislukking zien"

Dendoncker speelt niet, broer/begeleider geeft meer uitleg: "Je mag dit niet te snel als een mislukking zien"

De transfer van Leander Dendoncker van Anderlecht naar Wolverhampton heeft nog geen grootse zaken opgeleverd. Eén optreden in de League Cup en nog nul minuten in de Premier League. Broer Andres, die ook zijn begeleider is geworden, vertelt wat er aan de hand is.

En hij pleit voor geduld. "Het is op alle vlakken even wennen", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Een nieuw land, een nieuwe competitie met een hoger ritme, een nieuwe ploeg: dan is dat logisch. Ik had ook ingecalculeerd dat hij tot Nieuwjaar een aanpassingsperiode nodig zou hebben. Pas rond die tijd zouden we een tussentijdse evaluatie maken."

Maar voor wanneer is het debuut in de Premier League? "Hij traint goed, maar de coach zegt dat hij hem rustig wil brengen. De ploeg zat sowieso nog in de flow van de promotie en pakte net 7 op 9. Dat maakt het nog ietsje moeilijker om erin te komen."

Hij probeert met de voeten te spreken

Dat de coach een Portugees is en dat er veel Portugezen in de ploeg zitten op zijn posities speelt natuurlijk ook. "Je mag dit niet te snel als een mislukking zien, het is een leerschool voor hem. Leander is professioneel genoeg om geduldig te blijven. En aan wilskracht en mentaliteit ontbreekt het hem niet op training. Hij probeert met de voeten te spreken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties