Club Brugge krijgt goede raad van Courtois: "Club moet durven, maar Atlético is Atlético"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 4 reacties
Club Brugge krijgt goede raad van Courtois: "Club moet durven, maar Atlético is Atlético"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Atlético Madrid vertrok afgelopen weekend met een punt uit het Santiago Bernabeu van stadsgenoot Real en woensdag is Club Brugge de volgende tegenstander. Kansloos? Thibaut Courtois vindt alvast van niet.

"Club moet durven voetballen", blikte Courtois na de Madrileense derby vooruit met Het Nieuwsblad. "In de Belgische competitie speelt het goed voetbal, het moet in staat zijn dat ook in het Metropolitano te laten zien."

"De Club-spelers moeten de bal opeisen en gewoon hun ding doen. In het voetbal maakt tegenwoordig iedereen wel een kans. Dat zie je op alle niveaus", schat Courtois in.

Nog concrete tips om een zeldzaam zwak puntje van Atletico uit te buiten? "Club moet geconcentreerd voetballen en proberen in de rug van de backs te duiken. Daar ligt de ruimte."

Ten slotte had Courtois nog iets te zeggen over zijn voormalige coach. "Simeone is een trainer die de fouten van de tegenstander opzoekt en ze probeert uit te buiten. Als Club geconcentreerd is en geen schrik heeft om te voetballen, maakt het zeker een kans. Alleen is Atlético Atlético. Het kan zijn dat het lang 0-0 staat, er dan ineens een uitbraak komt - 1-0, 2-0 - en de match gedaan is. Zo is Atlético."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties