Leander Dendoncker verliest zijn plaats bij de Rode Duivels, Roberto Martinez geeft uitleg bij zijn niet-selectie

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Tubeke
| 11 reacties
Leander Dendoncker verliest zijn plaats bij de Rode Duivels, Roberto Martinez geeft uitleg bij zijn niet-selectie
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Birger Verstraete, Christian Benteke en Leander Dendoncker ontbraken in de selectie die Roberto Martinez vrijdag bekendmaakte. De afwezigheid van die laatste is het meest opvallend. Een gebrek aan speelminuten bij Wolverhampton Wanderers kost de 23-jarige Passendalenaar zijn plaats.

Hoewel met Jan Vertonghen (hamstringblessure) een belangrijke verdediger out is, is er ook voor Dendoncker geen plaats. Roberto Martinez gaf het vertrouwen aan Brandon Mechele, Jason Denayer en Christian Kabasele. (Lees er HIER meer over)

"Verschillende spelers vechten voor een plaats achterin. Het is belangrijk dat iedereen weet dat er concurrentie is", ging Martinez in op de niet-selectie van de voormalige Anderlecht-verdediger.

"Wanneer je niet speelt, kan je moeilijk een selectie afdwingen."

"Dendoncker heeft absoluut de kwaliteiten voor de nationale ploeg, maar wanneer je niet speelt, kan je moeilijk een selectie afdwingen. De volgende weken worden heel belangrijk voor hem. Dit is een opportuniteit om bij zijn club hard te werken. Hij heeft absoluut een toekomst bij de nationale ploeg."

Dendoncker speelde nog geen enkele minuut in de Premier League. Hij kwam enkel in de twee League Cup-duels van Wolverhampton in actie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties