Eden Hazard probeert zichzelf even te verloochenen, maar dan... "Nee, 't is waar, ik ben de beste"

Eden Hazard probeert zichzelf even te verloochenen, maar dan... "Nee, 't is waar, ik ben de beste"
Foto: © photonews

Een persconferentie met Eden Hazard, dan mag er al eens gelachen worden. De kapitein van de Rode Duivels zit in bloedvorm en uiteraard werd daar de focus op gelegd. De vraag "ben je nu de beste ter wereld?" kreeg uiteraard een Eden-style antwoord.

Het was meer een statement van de journalist dan een vraag: "Ik ga akkoord", kreeg Hazard heel de perszaal aan het lachen. "Nee, ik ben niet de enige. Sinds het WK? (denkt na en vindt niet meteen een naam) Nee, da 's waar, dan ben ik de beste. Maar goed, ik wil dat eigenlijk niet zeggen. Neymar en Mbappé doen het ook goed."

"Maar 'ça roule pour moi'. Ik heb ook een beetje geluk en ik speel in een offensievere rol", legt hij uit. "Ik sta dichter bij doel en ga ook zelf meer mijn kans. Door het systeem kan ik beter presteren, maar ik scoor ook gewoon meer. En dat is toch wat de mensen onthouden."

Nee, dit is niet de beste vorm van mijn leven

Eden zoals we hem kennen: humoristisch serieus (ja, dat lijkt contradictorisch). Maar zo is hij en zo speelt hij ook. "Ik probeer te spelen zoals in mijn tuin met de kinderen. Ik wil met plezier spelen. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar."

En toch vindt hij niet dat hij in de beste vorm van zijn leven zit. "Nee, ik heb al betere matchen gespeeld. Nu kijkt iedereen naar de stats, maar ik vind zelf dat ik beter was in mijn laatste seizoen bij Lille, twee jaar geleden onder Conte en ook het laatste jaar onder Mourinho. Ik kan nog beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League A

Nieuwste reacties