Boyata kan profiteren van gehavende verdediging bij Rode Duivels: "Doorgaan op het elan van het WK"

Johan Walckiers
Johan Walckiers en Redactie vanuit Brussel
| 0 reacties
Boyata kan profiteren van gehavende verdediging bij Rode Duivels: "Doorgaan op het elan van het WK"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De achterlinie van de Rode Duivels is - niet voor de eerste keer - gehavend. Jan Vertonghen kan pas in december terug op het veld stappen en vrijdag viel ook Thomas Vermaelen weer uit, maar dat geeft kansen aan jongens als bijvoorbeeld Dedryck Boyata.

"Ik verving Thomas al op het WK, in Schotland en tegen Zwitserland", begon Dedryck Boyata op zijn persconferentie over een mogelijk basisplaats tegen Nederland.

"Of ik nu dichter bij een vaste basisplaats kom? Dat is moeilijk op mijn positie. Er zitten zoveel ervaren en getalenteerde verdedigers in deze kern", beseft de centrale verdediger. "Ik praat dikwijls met de coach en ik merk dat hij veel vertrouwen heeft in mij, dus hopelijk kan ik hem overtuigen."

Het voorbije WK zou de twijfelaars weleens over de streep kunnen trekken. "Sommigen zeggen dat ik kon overtuigen op het WK en dat ik nu op dat elan doorga. Volgens mij klopt dat wel", sprak Boyata.

Ten slotte blikte hij nog kort vooruit op de Derby der Lage Landen. "Dat wordt een hele belangrijke wedstrijd, die derby willen we natuurlijk altijd winnen. Maar de bedoeling van zo'n oefenmatchen is vooral om nog beter te worden richting het EK."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties