Dimata, door Lukaku al beschouwd als zijn opvolger, geeft het geheim prijs achter de EK-kwalificatie van de U21: "Dat was een dodelijke mix"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
Dimata, door Lukaku al beschouwd als zijn opvolger, geeft het geheim prijs achter de EK-kwalificatie van de U21: "Dat was een dodelijke mix"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met twee goals had Landry Dimata dinsdagavond een belangrijk aandeel in de EK-kwalificatie van de Jonge Duivels. De nationale beloften klopten Zweden op overtuigende wijze (0-3) en maken zich in 2019 op voor een trip naar Italië.

Niets dan blijdschap bij de troepen van bondscoach Johan Walem. "Dit was één van de mooiste avonden uit mijn carrière", zei Dimata na afloop bij Het Laatste Nieuws. "We hebben ons aan het hele land getoond. Dat er geen supporters waren om ons te vieren? We voelden ons verbonden met de fans thuis. Ik kreeg veel beelden doorgestuurd van familie en vrienden die naar ons keken."

De Jonge Belgen legden een straf parcours af. "Niemand had gedacht dat we tot hier zouden geraken", vervolgde Dimata. "Maar wij waren onszelf wel bewust van onze kwaliteiten. Ons talent en groepssfeer waren een dodelijke mix."

Anderlecht

Dimata, die door Romelu Lukaku al als zijn opvolger wordt gezien bij de Rode Duivels, kreeg een vertrouwensboost die hij ongetwijfeld meeneemt naar Anderlecht. "Ik ben er zeker van dat ik hier de vruchten van zal plukken in de komende wedstrijden. Maar ik niet alleen, hé. Kijk eens rond je. Iedereen keert met veel vertrouwen terug naar zijn club."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties