Analyse België had het moeilijk zonder de toppers, maar dat is op zich géén groot probleem

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brussel
| 2 reacties
België had het moeilijk zonder de toppers, maar dat is op zich géén groot probleem
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een goeie eerste twintig minuten, kregen we in België-Nederland een matige tweede helft te zien van de Rode Duivels. Zonder Lukaku, Hazard en Mertens liep het immers heel wat stroever.

Het zorgde zelfs voor gejubel bij Nederlands bondscoach Erwin Koeman, volgens hem is Nederland in de breedte zelfs sterker dan België. Hij vergat wel even dat er van bij de aftrap al heel wat vervangers op het veld stonden bij België. Zonder Kevin De Bruyne, Vincent Kompany, Jan Vertonghen, en in de tweede helft ook zonder Lukaku, Mertens en Hazard zou elk team het moeilijk hebben.

Automatismen heb je niet op één-twee-drie

Is dat dan geen groot probleem, dat de opvolging niet meteen verzekerd is? Neen. Waar stonden de groten van nu acht jaar geleden? Toen waren ze ook pas hun eerste stappen aan het zetten. De driehoek met Praet, Batshuayi en Thorgan Hazard liep stroef, maar dat is logisch. Automatismen kweken heeft immers tijd nodig. Dat was ook wat bondscoach Roberto Martinez aangaf.

We zijn vooral benieuwd om dit België nog eens tegen de Noorderburen te zien spelen in een wedstrijd mét inzet. Neem nu de finale van de Nations League of op het volgende EK. Pas dan zullen er conclusies getrokken kunnen worden naar de sterkte van beide teams. En intussen laten we de Nederlanders gewoon rustig verder op en neer springen op tafel. Ze hebben het ook eens verdiend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties