Deugddoende prestatie van Dries Mertens voldoende om definitief basisplaats af te dwingen? Rode Duivel maakte zich al geen zorgen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Deugddoende prestatie van Dries Mertens voldoende om definitief basisplaats af te dwingen? Rode Duivel maakte zich al geen zorgen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"Of ik me een supersub voel bij Napoli? Neen, want de coach geeft iedereen speelminuten." Was getekend: Dries Mertens tien dagen geleden op een persconferentie bij de Rode Duivels. Toch moet het ongetwijfeld deugd gedaan hebben dat hij ook in de Champions League mocht starten. En hoé!

Tegen Rode Ster Belgrado en tegen Liverpool moest Dries Mertens het in de Champions League nog stellen met invalbeurten van een halfuurtje, maar tegen PSG mocht hij nog eens in de basis starten op het kampioenenbal.

De Rode Duivel ontgoochelde niet en scoorde tegen Thomas Meunier & co. Meteen zijn eerste goal van het seizoen in het kampioenenbal, met de competitie erbij zit hij al aan vier eenheden. Toch alweer niet slecht voor de kwieke Belg.

4 goals, 2 assists

In competitie is hij met drie goals en twee assists al belangrijk geweest voor Napoli en dat in alles samen 495 speelminuten, verdeeld over vijf basisplaatsen en vier invalbeurten. De laatste weken is hij echter incontournable geworden en speelde hij twee keer 90 minuten, zoals nu ook in de Champions League.

Of hij nu de concurrentiestrijd met Milik definitief gewonnen heeft? Dat zal nog moeten blijken. Maar de Rode Duivel is wel in vorm - zoals hij ook al liet zien bij de nationale ploeg overigens tegen Zwitserland en Nederland. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties