Geen Fellaini, wel Januzaj en Dendoncker: bondscoach Roberto Martinez legt zijn opvallendste keuzes uit

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
Geen Fellaini, wel Januzaj en Dendoncker: bondscoach Roberto Martinez legt zijn opvallendste keuzes uit
Foto: © photonews

Roberto Martinez haalde WK-gangers Adnan Januzaj en Leander Dendoncker terug naar de nationale ploeg. Marouane Fellaini is er niet bij. Op zijn persconferentie lichtte de Belgische bondscoach zijn keuzes toe.

Over Januzaj - 3 duels met Real Sociedad

"Adnan komt terug uit blessure, en maakte een zeer sterke beurt tegen Sevilla. Hij speelde in die partij 90 minuten en toonde dat hij klaar is om terug te keren. Adnan oogt scherp, dat is net wat we in deze zware maand november nodig hebben. Hij zit mentaal en fysiek nog fris."

Over Dendoncker - 2 bekerduels met Wolverhampton

"We hebben een goed gesprek gehad. Leander werkt hard en past zich goed aan aan het Premier League-voetbal. Dit is een ideale kans om te zien hoe ver hij staat. In deze korte campagne (de Rode Duivels spelen volgende week donderdag en zondag, red.) konden we moeilijk nieuwe jongens introduceren. We bouwen graag voort op de vertrouwde concepten."

Over de afwezigheid van Fellaini - dinsdag sterk ingevallen in de Champions League

"Marouane werkt hard aan zijn terugkeer en had deze week een belangrijk aandeel in de zege van United tegen Juventus. Maar hij is nog niet klaar om 90 minuten te spelen. We nemen geen risico's met hem en geven hem de kans rustig toe te werken naar zijn beste vorm."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties