Blessures mogen volgens oud-bondscoach Aimé Anthuenis geen excuus zijn bij de Rode Duivels: "Enkel hij lijkt onmisbaar"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Blessures mogen volgens oud-bondscoach Aimé Anthuenis geen excuus zijn bij de Rode Duivels: "Enkel hij lijkt onmisbaar"
Foto: © photonews

D-day voor de Rode Duivels in Luzern. De Belgen hebben aan een punt tegen Zwitserland genoeg om zich tot winnaar van hun Nations League-groep te kronen.

Donderdag klopten de Duivels IJsland na een moeizame pot voetbal. Pas na een dik uur voetballen brak Michy Batshuayi de ban. De aanvaller van Valencia scoorde uiteindelijk twee keer.

Ook tegen Zwitserland zal Batsman bij afwezigheid van Romelu Lukaku in de basis starten. Verder ontbreken met Yannick Carrasco en de geblesseerden De Bruyne, Dembélé, Vertonghen en Vermaelen nog enkele vertrouwde namen. Hun afwezigheid mag volgens oud-bondscoach Aimé Anthuenis geen excuus zijn.

"Onze Rode Duivels hebben zelfs zonder alle geblesseerden genoeg kwaliteit om naar de halve finales door te stoten", kijkt de voormalige oefenmeester in De Zondag vooruit.

"Trouwens, tegen IJsland was het gros van de spelers, op uitzondering van Boyata, Thorgan Hazard en Tielemans na, basispion. Door de afwezigheid van De Bruyne lijkt enkel Eden Hazard als ideeënbrenger onmisbaar." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League A

Nieuwste reacties