Hazard beheert zijn geld creatief: Football Leaks laat weten dat hij nul belastingen betaalt op portretrechten

Hazard beheert zijn geld creatief: Football Leaks laat weten dat hij nul belastingen betaalt op portretrechten

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook Eden Hazard komt voor in de documenten van Football Leaks. De kleine dribbelaar van Chelsea verdient goed zijn boterham, dat weet iedereen. Maar op zijn portretrechten betaalt hij amper belastingen. Hoe? Via twee buitenlandse bedrijven.

Volgens De Standaard ontvangt Hazard - bovenop zijn loon - jaarlijks 1,875 miljoen euro aan portretrechten, die door Chelsea naar hem gestort worden. Maar die zijn onderhevig aan de Britse personenbelasting, die op 45 procent staat. In feite betaalt Hazard op het grootste deel van die som nul euro belastingen. 

Concreet wordt het geld gestort aan twee aparte vennootschappen: Bellworld Limited in Londen (voor de Britse portretrechten, red) en EHGroup in Luxemburg (voor alle portretrechten in het buitenland, red), schrijft de krant. Op het eerste gedeelte betaalt hij 17 procent belastingen, de rest gaat naar Luxemburg.

Maar om het nog te optimaliseren werd door Hazard en zijn beheerders een apart filiaal van EHGroup in Ierland opgericht. Zo wordt er geschoven met het geld en moet er uiteindelijk geen enkele belasting meer op betaald worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties