Manchester City int meer geld voor het WK dan alle Belgische clubs opgeteld en dit is wat andere Europese topclubs krijgen

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Manchester City int meer geld voor het WK dan alle Belgische clubs opgeteld en dit is wat andere Europese topclubs krijgen
Foto: © photonews

Belgische ploegen hebben opgeteld net geen 4 miljoen euro gekregen van de FIFA omdat ze tijdens het WK hun spelers beschikbaar stelden. Manchester City doet in zijn eentje beter dan ons land. Het ontvangt ongeveer 4,4 miljoen euro.

Dat heeft de Engelse club te danken aan het aantal spelers dat het moest missen tijdens het WK en de duur daarvan. Hoe verder een speler dus geraakte op de wereldbeker, hoe hoger de compensatie. Voor WK-winnaar Benjamin Mendy krijgen de ‘Citizens’ dus meer dan voor Sergio Agüero die er in de achtste finales al uitlag.

De Engelse club die het tweede hoogste bedrag aan WK-geld incasseert is Tottenham (3.863.663 euro), gevolgd door Chelsea (3.378.757 euro) en Manchester United (3.221.070 euro). Ook in de andere Europese topcompetities liggen de sommen veel hoger dan in ons landje.

La Liga

In Spanje zijn de ‘Grote Drie’ de slokoppen. Real Madrid gaat met ruim 4,2 miljoen euro aan de haal. Barcelona (3.652.374 euro) en stadsrivaal Atlético Madrid (2.724.945 euro) moeten het met minder doen.

Bundesliga

Tussen Borussia Dortmund (1.826.810 euro) en Mönchengladbach (1.777.572 euro) scheelt het niet veel. Bayern München (2.348.489 euro) is uiteraard de best scorende ploeg in Duitsland.

Serie A

Met zeven landstitels op rij is het logisch dat Juventus (2.660.125 euro) over de meeste internationals beschikt die lang op het WK bleven. Inter en Napoli blijven daar ver onder en komen niet tot 2 miljoen.

PSG

Binnen de landsgrenzen van wereldkampioen Frankrijk scoort het sterrenensemble van PSG (3.430.489 euro) het hoogst. Monaco (2.585.332 euro) is ‘the best of the rest’.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties