Wordt Anderlecht-spits Dimata Rode Duivel in 2019? Bondscoach Martinez licht tipje van de sluier

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 108 reacties
Wordt Anderlecht-spits Dimata Rode Duivel in 2019? Bondscoach Martinez licht tipje van de sluier

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roberto Martinez bewees dit jaar dat de uitblinkers van de Jupiler Pro League hun kans verdienen bij de nationale ploeg: Vanaken, Trossard, Verstraete... Maar geen Dimata. Kan 2019 wel hét jaar worden van de trefzekere spits van Anderlecht?

Roberto Martinez geeft zijn oordeel over Landry Dimata. "Een zéér interessante voetballer. Anders dan de ­andere nummers ‘9’ bij ons: Romelu, Benteke, Michy, Origi. Bij Oostende was ik al onder de indruk van hem. Bij Wolfsburg speelde hij niet, maar dat zorgde ervoor dat hij is kunnen groeien als mens", zegt hij in een eindejaarsgesprek met Het Laatste Nieuws. 

Landry is een speler waar ik in de nabije toekomst veel van verwacht

Roberto Martinez

Waarom hij dan de stap van de Jonge naar Rode Duivels nog niet heeft mogen zetten? "Omdat ik spelers van de U21 niet wil ‘vergiftigen’", verklaart Martinez. "Ik vind dat ik als bondscoach pas een belofte kan selecteren als zijn verhaal bij de U21 is afgelopen. Zo’n jongen is er niet mee gebaat om één keer opgeroepen te worden en daarna te moeten terugkeren naar de U21."

"Dimata heeft na het komende EK in Italië the full journey afgelegd... Dat is een grote verdienste van Johan Walem, die met zijn ploeg ­uitstekend werk leverde. Ik ben van plan om alle wedstrijden van België tijdens het EK voor beloften bij te wonen", aldus Bobby Martinez.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties