Algerije naar de finale van CAN, ex-Gentenaar speelt ongelukkige rol

Algerije naar de finale van CAN, ex-Gentenaar speelt ongelukkige rol

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Parijs en andere Franse steden houden ze zich beter al gereed voor een woelige nacht. Algerije heeft zich immers geplaatst voor de finale van de Afrika Cup. En de ontlading was héél groot, want de beslissing viel letterlijk in de laatste seconde.

In de halve finale tegen Nigeria was het Riyad Mahrez, speler van Manchester City, die in de slotfase een vrije trap binnenschilderde. Onmiddellijk na de goal viel het laatste fluitsignaal. Bij de Nigerianen was William Troost-Ekong, ex-speler van AA Gent, de schlemiel van dienst.

De man die Nigeria in de kwartfinale nog de winst bezorgde, kreeg vijf minuten voor de pauze een voorzet van Mahrez tegen het lichaam en de bal viel binnen. Na de rust kreeg Nigeria echter een penalty na hands van Mandi  en ingrijpen van de VAR. Odion Ighalo bracht de score terug in evenwicht.

Algerije staat dankzij de overwinning op Nigeria voor de derde keer in zijn geschiedenis in de finale van het Afrika Cup-toernooi. In 1990 pakten ze de eindzege. Senegal won de Afrika Cup nog nooit; in 2002 speelde het wel de finale, maar die werd verloren van Kameroen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties