Round-up Groep H: Logische zege voor IJsland; Frankrijk wint eenvoudig; Turkije ontsnapt aan blamage

Round-up Groep H: Logische zege voor IJsland; Frankrijk wint eenvoudig; Turkije ontsnapt aan blamage

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

IJsland behaalde vanmiddag een logische overwinning tegen Moldavië. Frankrijk won eenvoudig van Albanië, ondanks een penaltymisser van Griezmann. Turkije ontsnapte op het nippertje tegen Andorra.

IJsland – Moldavië : 3-0

IJsland behaalde vanmiddag een logische overwinning tegen Moldavië. Sigthorsson, Bjarnason en Boedvarsson zorgden voor de doelpunten in de 3-0.

Turkije – Andorra: 1-0

Turkije heeft op het nippertje een absolute blamage kunnen vermijden. Tegen voetbaldwerg Andorra bleef het tot minuut 89 doelpuntenloos. In het absolute slot Ozan Tufan scoorde met het hoofd na een hoekschop en zo slaakte heel Turkije een zucht van opluchting. Andorra was enorm dicht bij een stunt, maar blijft weer met lege handen achter.

Frankrijk – Albanië : 4-1

De wedstrijd begon wat later door problemen met de volksliederen (lees er hier meer over). In de eerste helft kwamen de wereldkampioenen al op een comfortabele 2-0 voorsprong na doelpunten van Kingsley Coman en Olivier Giroud. Antoine Griezmann miste wat later een strafschop: hij raakte de lat. In de tweede helft ging Frankrijk door op zijn elan. In minuut 68 werd het 3-0 via de tweede treffer van Coman. Vijf minuten voor affluiten scoorde Jonathan Ikone zelfs de 4-0. In het absolute slot kon Albanië de eer redden: Sokol Cikalleshi zette een strafschop om.

 

Frankrijk, Turkije en Ijsland zullen onder mekaar uitmaken wie naar Euro 2020 mag gaan. Het belooft nog een spannende strijd te worden tussen deze drie landen.

1.      Frankrijk              5w         12p

2.      Turkijke               5w         12p

3.      Ijsland                  5w         12p

4.      Albanië               5w         6p

5.      Moldavië            5w         3p

6.      Andorra               5w         0p

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties