Brazilië kan opnieuw niet winnen en ziet ook Neymar uitvallen

Arjen T'Sjoen

Na een gelijkspel eerder deze week tegen Senegal nam Brazilië het nu op tegen een ander Afrikaans land, Nigeria.

Tegen Senegal speelde Brazilië 1-1 gelijk dus wou het tegen Nigeria graag winnen. Bondscoach Tite zette de licht geblesseerde Neymar in de basis. Verder weinig verrassingen, Philippe Coutinho zat wel op de bank. Bij Nigeria stonden William Troost-Ekong en Moses Simon (ex-AA Gent) in de basis. Emmanuel Dennis (Club Brugge), Paul Onuachu (Racing Genk) en Anderson Esiti en Peter Olayinka (ex-AA Gent) zaten op de bank.

Het hoogtepunt van de eerste helft was het uitvallen van Neymar. De Braziliaan blesseerde zich aan zijn dijbeen en moest na 13 minuten vervangen worden door Coutinho. Brazilië kwam niet echt tot kansen en kwam na ruim een half uur zelfs op achterstand, Joe Aribo maakte de 0-1. Na de rust speelde Brazilië wat flukser en Casemiro maakte snel gelijk. Tite bracht er met Richarlison en Paqueta nog wat aanvallend gewled bij, maar een overwinning zat er niet meer in. Brazilië speelde twee keer gelijk tijdens de interlandbreak en daar zullen ze niet echt tevreden mee zijn.