Er is meer dan alleen de Rode Duivels op deze zaterdag: 'Week van de Waarheid' voor Oranje en de laatste kans voor Wales

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Er is meer dan alleen de Rode Duivels op deze zaterdag: 'Week van de Waarheid' voor Oranje en de laatste kans voor Wales
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag om 18u (Belgische tijd) nemen de Rode Duivels het op tegen Rusland, maar er staat nog veel meer op het spel in groep I en drie andere poules. Wat? Dat komt u in dit overzicht te weten.

Groep C

'De Week van de Waarheid' noemen ze het in Nederland, want onze Noorderburen zijn nog niet zeker van een EK-ticket. Een gelijkspel op verplaatsing bij het stugge Noord-Ierland moet volstaan, al zou groepswinst natuurlijk mooi meegenomen zijn voor Oranje in een poule met Duitsland.

Het levert namelijk voordelen op bij de loting van het hoofdtoernooi. Duitsland ontvangt Wit-Rusland en is automatisch geplaatst als het een beter doet dan de Noord-Ieren.

Groep E

In deze poule heeft nog niemand zijn ticket voor Euro 2020 beet. Met een puntje of meer tegen Slowakije is het wel binnen voor Kroatië, dat straks al zijn laatste match speelt. Verliezen ze, dan heeft de vicewereldkampioen het niet meer in eigen handen. De Slowaken hebben na zaterdag nog geen zekerheid, ongeacht het resultaat .

Wales moet 6 op 6 halen om zich te kwalificeren. Dat betekent winnen van Azerbeidzjan en ondertussen hopen op puntenverlies van Slowakije. Dinsdag ontvangen Ryan Giggs en zijn manschappen Hongarije in een wellicht allesbepalende match.

Groep G

Mogelijk valt het doek vanavond over deze groep. Polen is al zeker van kwalificatie en kan met een zege tegen Israël een grote stap zetten naar groepswinst. Oostenrijk heeft dan weer aan een puntje tegen Noord-Macedonië genoeg om minstens een tweede plaats in de wacht te slepen. De Slovenen moeten dan weer winnen van kneusje Letland én hopen op een nederlaag van Oostenrijk.

Groep I

Voor de reeds gekwalificeerde Rode Duivels volstaat een puntje tegen Rusland, maar de troepen van Roberto Martinez gaan vol voor 30 op 30 en willen het aantal tegengoals tot één beperkt houden.

De andere matchen zijn voor de eer. Schotland kan wel nog via de play-offs van de Nations League naar het EK gaan.

Dit zijn de odds van betFIRst! Waag een gokje en verdien wat aan deze goed gevulde speeldag! 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties